بسیاری از علائمی که روزانه با آن‌ها روبرو می‌شویم ممکن است بی‌اهمیت به نظر برسند — مانند تعریق زیاد، نفخ شکم یا حتی تغییر در دست‌خط. اما پزشکان هشدار می‌دهند که برخی از همین نشانه‌های ساده می‌توانند زنگ خطر بیماری‌های جدی مانند سرطان، آلزایمر، دیابت یا بیماری‌های خودایمنی باشند. در این گزارش با ۲۰ علامت روزمره آشنا می‌شوید که بی‌توجهی به آن‌ها می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری داشته باشد.

این علائم به‌ظاهر ساده می‌توانند نشانه بیماری‌های خطرناک باشند

به گزارش سلامت نیوز به نقل از aol، بسیاری از علائم روزمره ممکن است بی‌اهمیت به نظر برسند. چشم‌های قرمز ممکن است حاصل یک خواب بد شبانه باشد یا بثورات پوستی، ناشی از کرم جدیدی که استفاده کرده‌اید. اما گاهی همین علائم ساده، نشانه مشکلات جدی‌تری مانند عفونت، اختلالات خونی یا بیماری‌های خودایمنی هستند.

اگر این علائم بهبود پیدا نمی‌کنند یا احساس درونی شما هشدار می‌دهد که مشکلی وجود دارد، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. در ادامه با ۲۰ علامت روزمره آشنا می‌شوید که ممکن است نشانه یک بیماری جدی باشند:

این نشانه های خطرناک را جدی بگیرید

۱. چشم‌های قرمز

قرمزی چشم اغلب به دلیل عفونت‌هایی مثل «ورم ملتحمه» یا همان چشم صورتی ایجاد می‌شود. اما اگر این وضعیت بیش از یک هفته ادامه یابد یا با درد و اختلال دید همراه باشد، ممکن است نشانه مشکلاتی مانند گلوکوم (آب‌سیاه) باشد که می‌تواند به نابینایی منجر شود.

۲. ترشح بدبو از واژن

ترشح غیرطبیعی و بدبو ممکن است نشانه بیماری التهابی لگن (PID) باشد. این بیماری معمولاً در اثر عفونت‌های منتقله از راه جنسی مانند کلامیدیا یا سوزاک به وجود می‌آید و می‌تواند باعث ناباروری و درد مزمن شود.

۳. بثورات پوستی

بثورات گاهی فقط نشانه پوست خشک یا آلرژی هستند. اما اگر دردناک، گسترش‌یابنده یا مقاوم به درمان باشند، ممکن است نشانه بیماری‌هایی مانند لوپوس یا سایر اختلالات خودایمنی و عفونی باشند.

۴. خشکی دهان

اگر با نوشیدن آب مشکل حل نشد، ممکن است دچار سندروم شوگرن باشید—بیماری‌ای که باعث خشکی چشم و دهان می‌شود و در زنان بالای ۴۰ سال شایع‌تر است.

۵. تعریق بیش از حد

در حالی که ممکن است ناشی از هایپرهیدروز (تعریق بیش از حد) باشد، اما تعریق شبانه شدید گاهی نشانه لنفوم غیرهوچکینی (سرطان سیستم لنفاوی) است، که با کاهش وزن، راش پوستی و تورم غدد لنفاوی همراه است.

۶. میل زیاد به خوردن یخ

اگر دائماً یخ می‌جوید، ممکن است دچار «پیکا» باشید—اختلالی که فرد را به خوردن مواد غیرخوراکی مانند خاک یا کاغذ ترغیب می‌کند. این حالت معمولاً با کمبود آهن مرتبط است.

۷. تنگی نفس

اگر انجام فعالیت‌های ساده هم باعث نفس‌تنگی می‌شود، ممکن است دچار بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) باشید که موجب انسداد مسیر تنفسی می‌شود.

۸. درد قفسه سینه

گرچه درد قفسه سینه می‌تواند ناشی از سوء‌هاضمه باشد، اما در موارد نادر، ممکن است نشانه سرطان پوست (ملانوما) باشد که به بافت قلب گسترش یافته است.

۹. خطوط سیاه زیر ناخن‌ها

خطوط سیاه یا تیره در زیر ناخن می‌توانند نشانه نوعی ملانوما به نام «ملانوم آکرال» باشند که در افراد آسیایی و آفریقایی-آمریکایی شایع‌تر است.

۱۰. جدا شدن ناخن‌ها از بستر ناخن

اگر ناخن‌ها به‌طور غیرعادی بلند شده یا از بستر خود جدا می‌شوند، ممکن است دچار پرکاری تیروئید باشید. علائم دیگر شامل لرزش دست، ریزش مو و ضربان قلب نامنظم هستند.

۱۱. تورم انگشتان یا پاها

اگرچه ممکن است به دلیل مصرف زیاد نمک یا کم‌تحرکی باشد، اما می‌تواند نشانه نارسایی قلبی یا بیماری کلیوی نیز باشد.

۱۲. مدفوع بی‌رنگ

مدفوع رنگ‌پریده و بدبو ممکن است علامت بیماری سلیاک باشد—یک اختلال خودایمنی که باعث سوء جذب مواد مغذی می‌شود.

۱۳. کاهش حس بویایی

از دست دادن حس بویایی علاوه بر کووید-۱۹، ممکن است نشانه زودهنگام آلزایمر یا پارکینسون باشد.

۱۴. نفخ

نفخ معمولاً بی‌ضرر است، اما اگر با درد، استفراغ مکرر یا وجود خون در مدفوع همراه باشد، می‌تواند نشانه بیماری‌هایی مانند سرطان تخمدان یا بیماری کبدی باشد.

۱۵. کبودی روی پا

کبودی مکرر بدون ضربه ممکن است نشانه کم‌خونی یا حتی سرطان خون حاد (لوکمی میلوئیدی) باشد.

۱۶. ادرار کدر

ادرار کدر می‌تواند ناشی از کم‌آبی بدن باشد. اما اگر با درد، خون، یا ناراحتی شکمی همراه است، ممکن است نشان‌دهنده عفونت ادراری، سنگ کلیه یا دیابت باشد.

۱۷. آفت دهان

آفت‌های مکرر ممکن است ناشی از استرس یا غذاهای خاص باشند، اما همچنین می‌توانند از نشانه‌های بیماری سلیاک در اثر حساسیت به گلوتن باشند.

۱۸. بوی میوه‌ای از دهان

بوی شیرین یا میوه‌ای دهان ممکن است نشان‌دهنده کتواسیدوز دیابتی باشد—وضعیتی که در اثر افزایش قند خون و کمبود انسولین ایجاد می‌شود و تهدیدکننده زندگی است.

۱۹. اجابت مزاج مکرر

اسهال و دفع مکرر ممکن است نشانه کولیت زخمی (ulcerative colitis) باشد—بیماری‌ای که باعث التهاب و زخم در روده بزرگ می‌شود.

۲۰. ریز شدن دست‌خط

اگر متوجه تغییر چشم‌گیر در کوچکتر شدن حروف دست‌خط خود شدید، این ممکن است از علائم بیماری پارکینسون باشد، چراکه این بیماری موجب کندی حرکات و سفتی عضلانی می‌شود.

نتیجه‌گیری

اگرچه بسیاری از این علائم ممکن است بی‌ضرر باشند، در صورت تداوم یا شدت یافتن آن‌ها، با پزشک مشورت کنید. بدن شما ممکن است با زبان خودش، از وجود یک مشکل جدی خبر بدهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha